18 Mart 2014 Salı

Yollular yolsuzları yenecek



03.03.2014

MEHMET BİLBER
ANKARA- Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği ile Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneği, 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Kırmızı Şemsiye’nin etkinliklerinde, “Yollular, yolsuzları yenecek” pankartı dikkat çekerken, Pembe Hayat da Gençlerbirliği Karakızıl taraftar grubuyla seks işçilerinden oluşan futbol takımları arasında maç düzenledi.

Seks işçilerin sorunlarına dikkat çekmek için yapılan etkinliklerden ilki Pembe Hayat tarafından düzenlenen, Gençlerbirliği taraftar grubu Karakızıl ile seks işçileri arasındaki halı saha maçıyla başladı. 27 Şubat’ta oynanan maçın hakemliğini eşcinsel olduğu için görevine son verilen hakem Halil İbrahim Dinçdağ yaptı. Dinçdağ’ın “ibne hakem” sloganları eşliğinde karşılandığı maçın galibi seks işçileri takımı sahaya jartiyerler ve korselerle çıktı. KaraKızıllar’ın oyuncuları rakip takıma, “size anne diyebilir miyim?” diye seslendi.

Kırmızı Şemsiye Derneği ise, önceki gün, “Bedenime, Mesleğime, Çalışma Alanıma Özgürlük İstiyorum!” sloganıyla Kızılay’da basın açıklaması düzenledi. Genelevlerin usulsüz yöntemlerle kapatıldığı, sokakta polisin keyfi para cezası uygulamaları ve işkencelerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, “Müşterilerimiz tarafından şiddet görüyor, öldürülüyoruz. Toplum bizi duymuyor, taleplerimizi küçümsüyor, her an devam eden toplumsal baskı ve saldırılar bizi yıldırmaya çalışıyor” ifadelerine yer verildi. Seks işçilerinin haklarının insan hakları olduğu kaydedilen açıklamada, “Özgürlüğümüz, bütün toplumun özgürlüğüdür” denildi. Eylemde, “Yollular, yolsuzları yenecek” yazılı pankart açıldı. Açıklamadan sonra ev baskınları, para cezaları veya şiddet eylemleri ile mağdur edilmiş seks işçilerinin hikayelerini aktardığı bir panel düzenlendi. Bu panelin ardında da erkek seks işçilerinin sorunlarının konuşulduğu ikinci bir etkinlik düzenlendi. Etkinliklerin ardından Atıf Yılmaz’ın “Asiye Nasıl Kurtulur?” film gösterimi yapılırken programa HDP’nin Kadıköy’den aday gösterdiği LGBTİ birey Asya Elmas da katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder