17 Mart 2014 Pazartesi

Deniz'in annesi adalet peşinde


Deniz'in annesi adalet peşinde

28/04/2013
İki yıl önce Ostim ve İvedik OS'de yaşanan iki patlama 20 cana mal oldu. Oğlu Deniz Demirbaş'ı patlamada kaybeden Esma Demirbaş hâlâ adalet arıyor.
MEHMET BİLBER
Ölümle sonuçlanan kazaları verileri korkutucu. Rakamlar ise sadece istatistiki değil. Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki 20 hayata mal olan iki patlamanın üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçti. Bugün ‘İş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenleri anma ve yas günü’nde patlamalarda oğlunu kaybeden Esma Demirbaş oğlunun acısını hâlâ dünmüş gibi hissediyor. Davanın sürüyor olması yarasını arttırıyor.

Duruşma 16 Mayıs’ta

Keçiören’deki derme çatma gecekondusunda en küçük oğlu 28 yaşındaki Eray’la birlikte yaşıyor Esma Demirbaş. 400 lira emekli maaşıyla yaşıyor. Eşini 9 yıl önce kaybetmiş. Ama Esma Demirbaş’a göre eşi bu dünyadan erken giderek kendisi gibi evlat acısı çekmedi. Evin her köşesinde oğlu Deniz’in hatırasıyla yaşıyor Demirbaş ve şöyle söylüyor: “Bazen arkamı dönüp baktığımda hâlâ burada sanıyorum. Sevdiği yemeklerden yaptığım zaman keşke Denizim de olsa diyorum.” Demirbaş Bir Umut Derneği sayesinde haklarını aradıklarını söylüyor. Son duruşma 19 Nisan’da 10. Ağır Ceza Mahemesi’nde görüldü. Bilirkişi raporunun kendilerine ulaşmadığını belirten mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dava 16 Mayıs’ta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder