18 Mart 2014 Salı

“Mangal da yok grev de”


13.03.2014

MEHMET BİLBER

ANKARA- Karşı’nın ‘Doktorlar greve, Bakanlık Mangala’ başlığıyla duyurduğu haberin ardından Sağlık Bakanlığı mangal partisini iptal etti. Öte yandan 14 Mart’ta greve hazırlanan sağlık çalışanlarına Bakanlık’tan “Eylemlere müsaade edilmesin” ikazı geldi.

Sağlık meslek örgütleri sağlık sisteminde yaşanan sorunlarının çözümü için 14 Mart Tıp Bayramı'nda greve gidecek. Buna karşılık Sağlık Bakanlığı da Tıp Bayramı dolayısıyla bir dizi etkinlik kararı aldı. Bu etkinliklerden biri de 13 Mart’ta Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bahçesinde düzenlenecek olan ‘Mangal partisiydi’. Ancak, Karşı’nın ‘Doktorlar greve, Bakanlık mangala’ başlığıyla duyurduğu etkinlik iptal edildi. Yapılan duyuruda, “Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 13 Mart 2014 tarihinde düzenlenecek olan mangal partisi ve Murat Başaran konseri miz, tarihi daha sonra duyurulmak üzere iptal edilmiştir” denildi.

 SAĞLIKÇILAR GREVE GİDECEK
Sağlık meslek örgütleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve nitelikli sağlık hizmeti talep etmek için 14 Mart Tıp Bayramı’nda, aciller dışında hizmet veremeyeceklerini açıklamıştı. Bir günlük grev kararı alan sağlık çalışanları, grev gününe kadar da bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini duyurmuştu. Grev kararı alan hekimler, diş hekimleri, hemşireler, ebeler, sağlık teknikerleri, teknisyenler, laborantlar, biyologlar, diyetisyenler, sosyal hizmet uzmanları ve taşeron sağlık emekçileri, yoğun iş yükü nedeniyle nitelikli bir hizmet veremedikleri hastaları için 10-14 Mart arasında tüm hastalara en az 15 dakika ayıracaklarını bildirmişti.
 
BAKANLIK YASAKLADI
Greve ilişkin 81 il valiliğine Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzalı bir genelge gönderilerek eylemlere müsaade edilmemesi istendi. Bakanlığın gönderdiği 4 maddelik genelgede, "Kamu sağlık hizmeti binalarında kurum ve kuruluşlarımızın organizasyonları dışındaki eylemlere müsaade edilmemesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim" ifadelerine yer verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder