17 Mart 2014 Pazartesi

4+4+4 problem!


4+4+4 problem!
 
19/11/2012
Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi tarafından yapılan araştırmanın sonuçları '4+4+4' olarak nitelenen yeni eğitim sisteminde yaşanan sorunların hala tazeliğini koruduğunu gösteriyor. Buna göre, okullarda labaratuarlar ve kütüphaneler sınıflara dönüştürülürken özellikle yoksulların yaşadığı semtlerde sınıf mevcutlarının 75'e kadar çıktığı görülüyor
 
 MEHMET BİLBER
ANKARA - 17-Ekim 17 Kasım tarihleri arasını kapsayan ve 444 sisteminin röntgenini çeken araştırma, sistemin hala ciddi sorunlarla boğuştuğunu ve bu durumdan en çok 60-66 aylık miniklerin etkilendiğini gösteriyor. Öğretmelerin ve velilerin görüşlerine başvurularak yapılan araştırmada 60-66 aylık öğrencilerde okul fobisi ve okula uyum sorunları gözlenirken birçok okulda bu yaş grubundaki öğrencilerin sınıflarının birleştirildiği ve derslerin ancak ikinci bir öğretmenin desteğiyle sürdürülebildiği belirtiliyor.


Öğretmenler itibarsızlaştırılıyor

Araştırmada Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlere dönük yaptığı açıklamaların öğretmenleri itibarsızlaştırdığına dikkat çekiliyor. Okullarda yaşanan sorunlardan öğretmenlerin sorumlu tutulduğu belirtilerek birçok şehirde onlarca öğretmenin tehdit edildiği ve veli ya da öğrenciden şiddet gördüğü öne sürülüyor.

Cübbeli eğitim

Raporda dikkat çeken bir başka husus da dini içerikli dersler için müftülüklerce görevlendirilen eğitmenlerle ilgili. Bu görevlilerin bazı okullarda derslere cübbe ve sarık gibi kıyafetlrle girdiği ve bundan öğrencilerin olumsuz etkilendiği belirtiliyor. Ayrıca dini içerikli derslerin gerek branş öğretmenleri gerekse müftülüklerden gönderilen yetkililer tarafından doldurulmasına rağmen spor ve sanat alanındaki derslere öğretmen bulunamadığına dikkat çekiliyor.


Zorunlu aidata devam
Yıllardır tartışma konusu olan ve yetkili ağızlar tarafından yasal olmadığı birçok kez dillendirilen zorunlu bağış ve aidat toplanması konusunda ise hala yeterince mesafe kat edilmediği belirtilen raporda birçok okulda bağış yapan velilerin öğrencilerine özel sınıf açıldığı belirtiliyor. Ayrıca bir çok okulda okulun temizliği velilere yaptırılıyor, çocuklara kömür taşıtılıyor ve masa örtüsü, perde gibi sınıflarda kullanılan birçok malzeme velilere temin ettiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder