17 Mart 2014 Pazartesi

Uludere Meclis'in kapısında


Uludere Meclis'in kapısında
 
29/03/2013 
 
 
MEHMET BİLBER
Uludere’de öldürülen 34 kişinin yakınları, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun ‘olayın kasten yapıldığına ilişkin delil elde edilemediği’ yönündeki raporu kabul etmesinin ardından dün Meclis önündeydi.
Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarında sınırda kaçakçılık yapan 34 sivilin ölümüyle sonuçlanan hava operasyonunun üzerinden 456 gün geçerken aileler olayın aydınlatılmamasına tepkili. Meclis Dikmen Kapısı önüne gelen aileler öldürülen yakınlarının nüfus cüzdanlarını ve ilkokul diplomalarını yere attı.

Bir bomba da bize

Aileler “Devlet yetkililerinden yapılan her açıklama bizi bir kez daha bombalamış ve acımızı tazelemiştir” dedi. Ailelere BDP ’li vekiller İdris Baluken, Hasip Kaplan, Ertuğrul Kürkçü ve İbrahim Binici de destek verdi. Aileler adına yapılan açıklamada da “Üzerimize en son yapılan bombalama komisyonda kabul edilen utanç raporuyla oldu” denildi.
Meclis kapısında oturma eylemi yapan anneler Kürtçe ağıtlar yaktı. Acılı anneler Meclis’e girmek isteyince çevik kuvvet ekipleri girişte bariyer kurdu. Anneler ellerindeki fotoğrafları polislere ve gazetecilere göstererek feryat etti. Grup daha sonra BDP Genel Merkezi ’ne gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder