17 Mart 2014 Pazartesi

Gezi'de ölen oğulları anısına park açtılar


Gezi'de ölen oğulları anısına park açtılar
 
28/09/2013
Gezi Parkı olaylarında ölen altı genç için Çankaya'da altı park açıldı. Annelerin gözyaşları dikilen ağaçlara cansuyu oldu.
MEHMET BİLBER
Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenler anısına Çankaya’da altı park açıldı ve her birine ölen gençlerin isimleri verildi. Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz parkta ağaç dikilirken “Oğlum çiçekleri çok severdi. Gül dalında güzeldir, çiçekleri koparmayın” dedi.
Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Mustafa Sarı’nın isimleri Çankaya Belediyesi’nin yaptığı parklarda yaşayacak. Parkların toplu açılışı dün hayatını kaybedenlerin ailelerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık kısa bir süre sonra Medeni Yıldırım isminin de bir parka verileceğini söyledi.

Gazeteciye sarılarak ağladı

Törende Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve isimleri verilen parklar dev ekranda yansıtıldı. Daha sonra her biri için bir ladin ağacı dikildi. Ağaç dikilirken küreği Başkan Tanık’ın elinden alan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “Oğlum çiçekleri çok severdi. Gül dalında güzel, çiçekleri koparmayın” dedi. Daha sonra oğlunun her gittiği yere fotoğraf makinesini götürerek fotoğraf çektiğini söyleyen anne, bir gazetecinin boynuna sarılarak ağladı. Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ise dikilen ağaca toprak dökerken “Oğlum katiller aldı seni benden ama biz seni yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder