18 Mart 2014 Salı

Sağlık çalışanları greve, Bakanlık mangal partisine gidiyor

06.03.2014

MEHMET BİLBER
ANKARA- Sağlık çalışanları yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için 14 Mart Tıp Bayramında greve gitme kararı aldı. Sağlık Bakanlığı ise bir gün öncesinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ‘mangal partisi’ verecek.

Sağlık meslek örgütleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve nitelikli sağlık hizmeti talep etmek için 14 Mart Tıp Bayramı’nda, aciller dışında hizmet veremeyeceklerini açıkladı. Bir günlük grev kararı alan sağlık çalışanları, grev gününe kadar da bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikler kapsamında birinci basamak sağlık hizmetleri olan aile sağlık merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışanların sorunları ile koruyucu hekimlikte yaşanan aksaklıklara dikkat çekilecek. 14 Mart’a kadar devam edecek olan programda, sağlık çalışanlarının kabusu haline gelen sağlıkta şiddet, çalışma saatleri, iş ve gelir güvencesi talepleri de çeşitli eylem-etkinliklerle dile getirilecek. Sağlık çalışanlarının en mağduru olarak anılan taşeron işçilerin iş ve gelir güvenceleri için de harekete geçilecek.

TÜM HASTALARA EN AZ 15 DAKİKA
Grev kararı alan hekimler, diş hekimleri, hemşireler, ebeler, sağlık teknikerleri, teknisyenler, laborantlar, biyologlar, diyetisyenler, sosyal hizmet uzmanları ve taşeron sağlık emekçileri, yoğun iş yükü nedeniyle nitelikli bir hizmet veremedikleri hastaları için 10-14 Mart arasında tüm hastalara en az 15 dakika ayıracak. Greve katılacağını açıklayan meslek örgütleri şöyle; Türk Tabipleri Birliği (TTB) Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK İŞ), Türk Hemşireler Derneği (THD), Türk Ebeler Derneği (TED), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD), Tüm Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği (TÜMRAD DER), Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği (TMRT DER).

BAKANLIK MANGAL PARTİSİNDE
Sağlık çalışanları yaşanan sorunlar nedeniyle grev kararı alırken Sağlık Bakanlığı ise grevden bir gün önce, 13 Mart’ta mangal partisi düzenleyecek. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bakırköy Genel Sekreterliği bahçesinde düzenlenecek mangal partisinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 14 Mart’ta ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi’nde kutlama töreni düzenlenecek.

KARŞI GAZETESİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder