17 Mart 2014 Pazartesi

'Yatakta kahve içerek olmaz'


'Yatakta kahve içerek olmaz'
 
22/11/2012 
 
 
MEHMET BİLBER
Evren ve Şahinkaya yatakta savunma verirken, 12 Eylül mağdurları Ankara ayazında adliye önündeydi. İşkence görenler sanıkların mahkemeye getirilmemesinden rahatsız. Kendilerinin zor koşullarda adaletsiz bir yargılamadan geçtiklerini söyleyen mağdurlar, sanıkların ‘sıcak yataklarında, kahvelerini içerek’ yargılanmalarından şikâyetçi.
‘Evet efendim’ bile iyi 
Raci Tetik davasında ilk başvuruyu yapan Yılmaz Cerek’in eşi Aysun Cerek, 12 Eylül hapishanelerinde tek tip kıyafetin uygulandığını ve tutukluların mahkeme salonlarına çıplak bir şekilde sürüklenerek çıkarıldıklarını hatırlatarak, bütün bunlara ‘haberim yoktu’ diyemeyeceklerini söylüyor. Cerek, Evren ve Şahinkaya’nın sanık olmalarını ‘her şeye rağmen’ önemsediğini söylüyor: “Mahkeme başkanına ‘evet efendim’ demesi bile iyidir. Yaşanan acıların telafi edileceğine inanmıyorum. Ama bu dava sayesinde başka davaların açılabileceğini düşünüyorum.”
Ülkücüler de oradaydı 
Dönemin bir başka mağduru ve Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Nejat Kangal ise darbecilerin ceza almamalarının kamu vicdanında büyük yara aça cağını söylüyor.
Davayı mahkeme önünde takip eden dönemin ülkücü mağdurlarından Emine Sönmez ise kendisinin de işkence gördüğünü belirterek, “Hem bedensel hem de manevi kayıplarımızın hesabını versinler” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder