17 Mart 2014 Pazartesi

Canavan hastaları için koşacak


Canavan hastaları için koşacak 
 
01/10/2013
Koşan adam olarak tanınan engelli atlet Kemal Özdemir, 10 günde 10 maraton koşup, 'Canavan genlerinizde, umut ellerinizde' mesajı verecek.
MEHMET BİLBER
Koşan adam olarak tanınan engelli milli atlet Kemal Özdemir, dünyada ender görülen hastalıklardan biri olan canavan hastalığına mahkûm çocuklara dikkat çekmek için 10 gün maraton koşacak. Koşmaya bugün İstanbul ’dan başlayacak olan Özdemir, 10 Ekim Pazar günü Ankara ’ya varacak.
Beyni etkileyen ve ender görülen ölümcül bir genetik hastalık olan canavana yakalanan bebekler, yürüyemiyor, konuşamıyor, kafasını taşıyamıyor ve ağzından beslenemediği için midesinden beslenmek zorunda kalıyor. Her türlü bedensel fonksiyonları için özel cihaz ve malzemelere ihtiyaç duyan canavan hastası çocuklar, 3-10 yıl arasında hayatını kaybediyor. Türkiye ’deki canavan hastası olarak doğmuş bebekler kısa ömürlerini, ancak Avrupa ve Amerika’da sağlanan tıbbi yardımlara sahip olamadan acı içinde geçiriyor. İşte bu çocukların sorunlarına çözüm olabilmek için canavan hastası Sarp Saracoğlu’nun ismiyle kurulan Sarp’ın Umudu Derneği adına Kemal Özdemir hastalığa karşı farkındalık yaratmak için İstanbul’dan Ankara’ya 10 günde koşacak. Bugün İstanbul Ataşehir’den maratonun startını verecek olan koşan adam Özdemir’e, Yeşim Salkım ve İstanbul Perşembe Akşamı Bisikletçileri Kartal’a kadar eşlik edecek. Koşan adam Özdemir 10 Ekim’de Ankara’ya vararak maratona son verecek. Özdemir yol boyunca İzmit, Adapazarı ve Bolu’ya da uğrayacak. Özdemir maratonda, ‘Canavan genlerinizde, umut ellerinizde’ mesajı verecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder