23 Mart 2014 Pazar

TRT'de Gezi kıyımı sürüyor

TRT: “Kovuyoruz”, Arınç “Kovmuyoruz”

22.03.2014

MEHMET BİLBER
ANKARA- TRT’nin Berkin Elvanla ilgili tweet atan 2 çalışanı sürgün ettiği iddialarına Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, “TRT’den 2 kişi attığı tweetlerden dolayı bilmem ne olmuş. Yok, öyle bir şey” sözleriyle yanıt verdi. Öte yandan, Gezi eylemleriyle ilgili tweet attığı için kovulan 2 TRT çalışanı işe iade davası açtı.
Katıldığı bir yerel televizyon kanalında konuşan Arınç, TRT’den Berkin Elvan eylemiyle ilgili tweet atan iki kişinin sürgün edilmesiyle ilgili iddiaları yalanladı. Arınç, atılan tweetlerde hakaret olduğunu belirterek, “Benim 8 bin çalışanım var, 2 kişinin böyle bir halt yemesi karşısında, affedersiniz işinden mi atılıyor? İşinden atmak mümkün mü? Bütün sözleşmeliler kadroya geçti. Görevleri değiştiriliyor ve hakkında disiplin soruşturması başlatıldı” dedi.
“ARINÇ GEREĞİNİ YAPSIN”
Arınç’ın bu açıklamaları akıllara, TRT’nin Gezi eylemlerinden sonra 2 çalışanını, attıkları tweetler nedeniyle kovmasını getirdi. Eylemler sırasında destek tweetleri atan 15 kişi hakkında soruşturma başlatılmış, tüm sözleşmeli çalışanlar kadroya alınırken soruşturma yürütülen personel kadroya alınmamıştı. Soruşturma sonucunda Ankara ve İstanbul’dan iki çalışan işten kovulmuştu.  İşten kovulan TRT çalışanları soruşturma sürecini mahkemeye taşıyarak işe iade davası açtı. Dava mahkemede sürerken açıklamaları üzerine Arınç’a, KESK’e bağlı Haber-Sen’den işten kovulan çalışanların geri alınması çağrısı yapıldı.
“İŞTEN ATMAK MÜMKÜN MÜ?”
Haber-Sen yönetimi, Arınç’ın, “İşinden atmak mümkün mü?” sözlerine dikkat çekerek, TRT yönetimine acilen talimat vermesini, işten atılarak aylardır mağdur edilen iki arkadaşlarının derhal işlerine başlatılmasını istedi. Haber-Sen yönetimi konuya ilişkin olarak, “Halkımızı her fırsatta ‘lafa değil icraata bakmaya’ davet eden siyasal iktidarın bir bakanı olan Sn. Bülent Arınç’ı, yukarıdaki sözlerinin arkasında durmaya ve gereğini yapmaya, yani icraata davet ediyoruz” açıklaması yaptı.
Ne olmuştu?


Gezi eylemleri sonrası TRT müfettişlerinin tamamladıkları soruşturma sonucu bir çalışanın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla “Sokak gösterilerinde yönlendirmede” bulunduğu, bir başkası için de yine sosyal medyadan, Başbakan’a yönelik ‘tahkir ve tezyif edici mahiyette bir davranışta bulunmak suretiyle ülke yönetimini hedef alan paylaşıma ilişkin olarak’ sözleşmelerinin feshine karar verilmişti. Kovulan personel, sözleşmenin feshedilmesini yargı sürecine taşımıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder