17 Mart 2014 Pazartesi

Kızılay'da lise öğrencilerine müdahale


Kızılay'da lise öğrencilerine müdahale
 
03/06/2013
Geceyi gergin geçiren Ankara'da bugün de hareketli saatler yaşanıyor
MEHMET BİLBER
Radikal.com.tr - Ankara Kızılay’da toplanan 300 kişilik liseli gruba polis müdahale etti. ‘Tayyip istifa’ sloganları atan liseliler Gazi Mustafa Kemal (GMK) bulvarı üzerinden Tandoğan istikametine doğru çekilirken, polis de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmeye devam etti.
Kızılay Meydanı'nda yaklaşık 20 kişilik bir grup da ‘Polise uzanan eller kırılsın’ sloganı atarak, biber gazı ile müdahale edilen liseli öğrencilere saldırdı.


GAZ BOMBASI 60 YAŞINDAKİ VATANDAŞA İSABET ETTİ
Müdahale sırasında polisler Akrep araçları ile grubu kovaladı. Bir yandan da gaz bombası attı. Atılan gaz bombalarından biri GMK Bulvarında karşıdan karşıya geçmeye çalışan 60 yaşında bir vatandaşa isabet etti. Adının Ahmet olduğu öğrenilen yaralıya ilk müdahale gazeteciler tarafından yapıldı. Bir süre ambulans beklendi. Ancak ambulans gecikince yaralı, gazeteciler tarafından taksiye bindirilerek en yakın hastaneye gönderildi.


ENGELLİ YURTTAŞ 'AKREP'İ KOVALADI
Kızılay'daki gösteriler sırasında bir polis aracından atılan gaz bombası seyir halindeki bir taksinin penceresini parçalayarak içeriye girdi. Taksiden dumanlar yükselirken, şoför de güçlükle kendini dışarıya attı. Göstereciler GMK Bulvarına çekilerek toparlanmak için burada barikat oluşturdular. Ancak polis gaz bombası ve basınçlı su kullanarak barikatı dağıttı. Bu sırada isminin Ramazan Ocak olduğu belirtilen ortopedik engelli bir vatandaş gaz bombası atan Akrep tipi polis aracının peşinden gitmeye başladı. Polisin aşırı güç kullanmasını protesto eden vatandaş Akrep'i bir süre Kızılay meydanında kovaladı.


ESKİŞEHİR YOLUNDA KÜDAHALE
Polis ODTÜ’den Kızılay’a doğru yürüyen bir grubu da Eskişehir yolu üzerinde polis biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder