23 Mart 2014 Pazar

Ünlü isimler Başkentte ‘Kameraya oynayacak’

22.03.2014


MEHMET BİLBER
ANKARA- Sinemanın usta isimlerini Başkentlilerle buluşturan CAVA Enstitü yeni dönemde de ünlü isimlerle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. 10 Nisan'da başlayacak sinema atölyelerinde Deniz Çakır, Mert Fırat, Pelin Esmer ve Tayfun Pirselimoğlu gibi ünlü isimler ders verecek.
İki yıldır Başkentlilerle sinemanın ustalarını buluşturan CAVA (Cinema and Audio Visual Arts) Enstitü yeni dönemde 5 farklı atölyeyle Ankaralı sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Son başvuru tarihi 10 Nisan olan atölyeler, 10 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. CAVA program yürütücüsü Tufan Taştan’ın yürütücülüğünde ‘Bir film yaratmak’ atölyesiyle senaryo, kurgu, film dili, sinematografi konularında teknik ve teorik süreci pratikle buluşturacak. ‘Behzat Ç.’ Ve ‘Cinayet’ dizilerinin senaristlerinden Birol Tezcan’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “Düşten kağıda” senaryo atölyesiyle senaryo yazarlığı anlatılacak. Senaristler Pelin Esmer ve Tayfun Pirselimoğlu atölyede deneyimlerini aktaracak. Deneyimli oyuncular Deniz Çakır ve Mert Fırat’ın katılacağı “Kameraya oynamak” atölyesinin yürütücülüğünü Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yapacak. Atölyelerde dünyaca ünlü senaryolarla pratik çalışmaları, oyunculuğun teorik birikimi uygulamalı olarak kamera önünde öğretilecek.
‘Muhsin Bey’, ‘Mum Kokulu Kadınlar’, ‘Arabesk’, ‘Düttürü Dünya’ gibi filmlerin görüntü yönetmenliğini yapan Aytekin Çakmakçı yürütücülüğünde gerçekleşecek "Görüntünün Dili" atölyesiyle uygulamalı çalışmalar yapılacak. Türkiye’nin önemli sinema dergilerinden Altyazı ve Sine-Cine dergilerinin yayın kurullarının koordinasyonunu gerçekleştireceği ve Doç. Dr. Ahmet Gürata, Prof. Dr. Seçil Büker, Prof. Dr. Ruken Öztürk, Prof. Dr. Nejat Ulusay, Gürsel Korat, Senem Aytaç ve Fırat Yücel gibi sinema yazarlarının yürütücülüğündeki "Sinema Okur Yazarlığı" eleştiri atölyesi ile dünya sineması ele alınacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder