17 Mart 2014 Pazartesi

Eski Pol-Der Başkanı Öner: Biz halkın polisiydik


Eski Pol-Der Başkanı Öner: Biz halkın polisiydik
 
27/06/2013
Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulduğu noktada eylem yapanlardan biri eski bir polis olan Pol-Der Başkanı Sıtkı Öner oldu. Öner, 'İktidarın değil halkın polisiyiz' diye yola çıktıkları döneme benzer koşullar yaşandığını söyledi.
MEHMET BİLBER
ANKARAPolis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün vurulduğu nokta her gün bir başka eylemciyi ağırlıyor. Ethem’in vurulduğu noktada eylem yapan son isimlerden biri ise eski bir polis olan Pol-Der Başkanı Sıtkı Öner oldu. Öner, ‘İktidarın değil halkın polisiyiz’ diye yola çıktıkları döneme benzer koşullar yaşandığını belirterek, polisin kendi halkına işkence ettiğini söylüyor.


ESKİ POLİS GÜVENPARK’TA ‘DURDU’
Pol-Der’li emekli polis memuru Sıtkı Öner, Gezi eylemlerinde yaşanan polis şiddetine daha fazla dayanamayarak ilerleyen yaşına rağmen kalkıp Ethem’in vurulduğu noktaya geldi ve durma eylemi yaptı. Ethem’in değerli bir insan olduğunu söyleyen Öner, “75 yaşında yaşlı bir adamım ama polisin bu davranışına tahammül edemedim ve böyle bir eylem yapmaya karar verdim. Ethem değerli bir insandı. Genç yaşta öldürüldü. Buna tepki olarak böyle bir hareket yaptım” diyor.


POLİS ARTIK HALKIN POLİSİ DEĞİL
70’li yıllarda polisin içinde faşistlerin cirit attığı bir dönemde “Biz siyasal iktidarın değil halkın polisiyiz diyerek yola çıktıklarını ve 1975 yılında Pol-Der’i kurduklarını anlatan Öner, “ Bugün de benzer bir durumla karşı karşıya olduğumuzu görüyorum. Polisin içinde yine faşistler ve cemaatçiler cirit atıyor. Polis halkın değil AKP ’nin polisi haline getirildi” diyor.


İŞKENCE ETSİNLER DİYE CESARETLENDİRİYORLAR
Polisin Gezi eylemlerine şiddetle saldırdığını gördüğünü belirten Öner, AKP’ye karşı bütün eylemlerde polisin can alıcı şekilde işkence yaptığını söylüyor. Öner, “Başbakan, ben ona boşbakan tabirini daha uygun görüyorum, halkı sindirmek baskı altına almak için benim polisim diyor. Polis halkın polisidir. Polisin halka işkence yapması için güç veriyor. Bir senaryo hazırlamışlar. Bunu katile ezberletmişler ve meşru müdafaa savunması yaptırıyorlar. Orada onlarca polis varken taş atan eylemciler nasıl sadece bir polisin hayatını tehdit edebilir. Katili hazırladıkları bir senaryo ile aklamaya çalışıyorlar” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder