17 Mart 2014 Pazartesi

Sosyal hizmet 'hayırseverlik' değildir


Sosyal hizmet 'hayırseverlik' değildir
 
25/02/2013
Sosyal hizmet uzmanları ve öğrencileri, Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği'ni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde proteto etti.
 MEHMET BİLBER /
ANKARA - Sosyal hizmet uzmanları ve öğrencileri, Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği’ni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde proteto etti. Öğrenci ve uzmanlar, ellerinde taşıdıkları dövizlerde yazılı taleplerini balonlara bağlayarak gökyüzüne bıraktı.
Türkiye ’nin çeşitli şehirlerinden gelen Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği üye ve yöneticileri Resmi Gazete ’de yayımlanan Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği’ni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde protesto etti. Dernek adına açıklama yapan Dernek Başkanı Murat Altuğgil, “İnsani hizmetlerin tek çatı altında toplanması ve dağınıklığın önlenmesi iddiası ile hizmet sunumundaki mesleki değer, bilgi ve beceriler yok kılındı” dedi. Sosyal hizmetlerin hayırseverlik anlayışı ile lütuf gibi sunulmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Altuğgil, “Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılara dur demek için başta ücret politikası olmak üzere hak kayıplarımızın ve özlük haklarımızın düzeltileceği güne kadar eylemde olacağız” diye konuştu.





“EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENECEK” Bu alanda eğitim almış sosyal hizmet uzmanlarının görevlerinin başka meslek kurumlarına ihale edildiğini vurgulayan Altuğgil, “Sosyal hizmet uzmanları yeni yönetmelikle çeşitli baskılara maruz bırakılarak işten ayrılmaya ya da etkisizleştirilmeye zorlanıyor. Bu süreçten en çok çocuklar etkilenecektir. Sosyal hizmetler ve sosyal yardımların yeniden yapılandırılması iddiasıyla başlatılan süreçte Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun mal varlığı, birikimleri, deneyimleri, arşivleri ile birlikte tarihe gömüldü. Bu yönetmelikle koruyucu ve önleyici hizmetler yok ediliyor, toplum merkezleri ve aile danışma merkezleri tarihe gömülüyor” dedi.
Eyleme sağlık sendikaları da destek verirken özellikle sosyal hizmet alanlarında öğrenim gören öğrencilerin ilgisi yoğundu. Öğrenciler yanlarında getirdikleri kırmızı beyaz balonlara taleplerini yazdıkları dövizleri bağlayarak gökyüzüne bıraktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder