7 Nisan 2014 Pazartesi

Başsavcılıktan “Ethem Sarısülük” için olağanüstü önlem






ANKARA - Gezi eylemleri sırasında Güvenpark’ta polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’le ilgili dava 5 ay sonra tekrar başlıyor. Dava öncesi adliye çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Kalabalık yavaş yavaş toplanmaya başladı. Öte yandan dava öncesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakim ve savcılar ilginç bir mesaj göndererek, duruşma öncesinde çıkabilecek olaylar nedeniyle hakim ve savcıların oto parkının kapalı tutulacağını bildirdi.

Gezi eylemleri sırasında 1 Haziran günü Güvenpark’ta düzenlenen eylemde polisin ateş etmesi sonucu Ethem Sarısülük ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetmişti. Sarısülük’ü vuran polis Ahmet Şahbaz hakkında yargılama Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlamıştı. Ancak mahkeme heyeti, tarafsızlığında şüphe edildiği gerekçesiyle 2 Aralık 2013 tarihinde davadan çekilmiş, üst mahkeme bunu reddetmişti. Davanın 4. duruşması 5 aylık aradan sonra bugün Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak.
BAŞSAVCI’DAN MESAJ VAR
Bugünkü duruşma öncesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakim ve savcılara bir mesaj göndererek, olaylar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Mesajda şöyle denildi:  “07/04/2014 Pazartesi günü 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan davada meydana gelebilecek olaylar nedeniyle anılan tarihte Ankara Adliyesi C Blok Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Otoparkı kapalı tutulacaktır. Ayrıca sabah saat 09:00 itibari ile  Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu Yönünden Adliyeye Olan Girişlerde Kapatılacaktır.”
HALKINDAN KORKAN DEVLET
Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ, uygulamaya tepki göstererek “Gezi sürecinde ortaya çıkmıştır ki, polisin müdahale etmediği hiçbir gösteride olay çıkmamıştır. Sarısülük duruşması için Ankara Adliyesine gelmesi muhtemel kişilerden bu kadar korkulması anlaşılabilir bir şey değildir. Halkından bu kadar korkan bir devlet yoktur ” dedi. Sarısülük Ailesinin avukatı Kazım Bayraktar da 5 aylık aradan sonra yargılamanın yeniden başlayacağına dikkat çekerek “Ancak sanık olmayacak. Çünkü sanığın hazır edilmesi konusunda bir ara karar bulunmamaktadır” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder